Delegacija Novog Sada sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem boravi u Banja Luci

Saradnja Autonomne pokrajine Vojvodine sa Banja Lukom se nastavlja. Delegacija Novog Sada predvođena gradonačelnikom Milošem Vučevićem boravi u Banja Luci. Njih je dočekao gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić koji je pre razgovora sa delegacijom Novog Sada razgovarao sa gradonačelnikom Maribora Andrejom Fištravecom.

“Već smo se sretali ove godine za Dan Novog Sada u februaru, a i kasnije su naši ljudi iz uprave grada išli u posetu Novom Sadu, da pogledaju sve što valja i što se može prepisati. Ja kažem da nikad nije sramota učiti od nekoga ko ima iskustvo. Novi Sad je veći  od Banja Luke, ali imamo mnogo samerljivih stvari i iskustava koja treba da razmenimo”, rekao je gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da će Novi Sad u svakom smislu podržati Banja Luku.

“Sastanak je bio prijateljski ali i vrlo konkretan, ozbiljne teme su se same nametale i išle jedna za drugom. Vidim jednu potpuno novu pozitivnu, hrabriju atmosferu u Banja Luci, vidim da su gradski oci spremni da krenu napred da ovaj grad bude onakav kakav zaslužuje da bude, lider u nekim stvarima u regionu. Pored tema iz finansija, komunalne infrastrukture i sličnih, jedna od najvažnijih tema je bila kandidatura Banja Luke za evropsku prestonicu kulture. Ako će neko podržati Banja Luku, to će svakako biti Novi Sad. Siguran sam da će se razvoj ovog grada nastaviti i ići samo uzlaznom putanjom”, rekao je Vučević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*