Humanitarno dizanje tegova: Novac namenjen za oporavak Bojane Tarbuk

Sportski savez grada Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica organizuju humanitarno dizanje tegova u nedelju. Tim povodom, Katarina Filipović ugostila je u svojoj emisiji Otvoreni studio Stevu Lapčevića, novinara Sremskih novina i Zorana Lončarevića, predstavnika teretane Matriks.

Oni su najavili humanitarnu akciju koju su osmislili da bi probudili u ljudima svest kako bi svojim angažovanjem  pomogli ljudima koji su u nevolji. Petnaestogodišnja devojka kojoj je pomoć namenjena zove se Bojana Tarbuk. Ona boluje od leukemije, a novac koji će biti prikupljen namenjen je za sređivanje kuće u kojoj žive ona i njena porodica u Zasavici 2. Cilj je da se Bojana oporavlja u pristojnim uslovima za život koji su joj neophodni posle lečenja i terapija koje je imala ove godine.

Nedelja je dan otvorene teretane Matriks koja će primiti sve ljude koji žele da učestvuju u takmičenju, sportiste, rekreativce,  kao i one koji žele samo da gledaju takmičenje ili daju svoj dobrovoljni prilog.

“Osmislili smo takmičenje u tri kategorije, dve za muškarce, a treća je za dame. Preko 90 kg teška kategorija radiće benč pres, propadanje i zgibove. Druga kategorija je do 90 kg iste aktivnosti, a žene će imati čučanj, izdržaj u zgibu i izdržaj za trbušnjake. Kotizcija za učešće iznosi 200 dinara, a kutija će biti postavljena za sve one koji žele da daju prilog. Želja nam je da ljudi pokažu svoju humanu stranu kroz bavljenje sportom i kroz pokazivanje svoje fizičke snage i spremnosti”, rekao je gostujući u našem studiju Zoran Lončarević iz teretane Matriks.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*