Prema već dobro poznatoj tradiciji, u vreme božićnog posta, učenici SSŠ “Branko Radičević” zajedno sa svojim nastavnicima učestvuju u manifestaciji “Dan posne hrane” i pripremaju bogatu trpezu. Oni su još jednom demonstrirali svoje kulinarsko umeće. I ove godine, kada se 14. put održava manifestacija, podjednako su bila zastupljena i slana i slatka jela. Učenici su pokazali svoju kreativnost, veštinu i spretnost, ali i strpljenje, što pokazuje i sjajan krajnji rezultat koji smo zatekli na aranžiranom stolu. Nastavnik kuvarstva Borislav Dimković, ponosan je na svoje učenike i napominje da su sva jela kvalitetno pripremljena. Da su učenici sa elanom i ljubavlju radili, potvrdili su i oni sami pričajući čak i recepte za svoja jela.
“Dan posne hrane“ veoma značajan kako za školu, pored svih projekata koje imaju, tako i za učenike ugostiteljstva i kuvarstva“, istakao je direktor škole Mirko Zrnić. Održanom manifestacijom, učenici ove rumske škole još jednom su potvrdili da trpeza i u vreme posta može biti šarena, raznovrsna i primamljiva, a da na njoj nema mesa, jaja ili mlečnih proizvoda.
Leave a Reply