32. Međunarodni turnir u malom fudbalu

U Poslovno-sportskom centru „Pinki”, održana je konferencija za medije povodom organizacije tradicionalnog 32. Međunarodnog turnira u malom fudbalu na kojoj su prisustvovali članovi Organizacionog odbora turnira na čelu sa predsednikom Tomislavom Jankovićem. Generalni sponzor turnira je Brodogradilište „Vahali”. Prijava ekipa je do 18. decembra, parovi će se izvlačiti istog dana u 19 sati, a turnir počinje 22. decembra.

Turnir ima bogatu tradiciju, uvek veliki broj učesnika, kao i rekordan broj posetilaca u hali PSC „Pinki”. Organizatori su Grad Sremska Mitrovica i Poslovno-sportski centar „Pinki” uz podršku Fudbalskog saveza grada, a generalni sponzor turnira je Brodogradilište „Vahali”.

Ono što ovaj turnir razlikuje od nekoliko prethodno odigranih u Sremskoj Mitrovici jeste što će on biti odigran ne kao futsal, nego turnir u malom fudbalu, što znači da će golovi biti 4 x 2 m, da se igra sa većom loptom (peticom), kao i da će broj igrača u timu biti 5+1. Prema broju učesnika, gledalaca i dana koliko ova manifestacija traje, može se reći da je najveći sportski događaj u Sremskoj Mitrovici.

„I ove godine će se turnir organizovati za 6 kategorija. Nagradni fond će biti 600 hiljada dinara za seniore, plus ostale novčane i robne nagrade za ostale kategorije. Verujemo da će i ove godine nagradni fond biti blizu milion dinara. Ono što takođe nismo menjali to su iznos kotizacija za prijavljene ekipe, ni cenu karte za sve one ljude koji će da posete ovaj turnir. Do 18. decembra je prijava ekipa, kada će biti izvlačenje u večernjim satima u foajeu PSC „Pinki”, a 22. decembra ove godine počinje 32. Međunarodni „Vahali turnir” u malom fudbalu”, izjavio jeTomislav Janković, predsednik Organizacionog odbora turnira i predsednik Skupštine grada.

Na konferenciji je govorio i direktor Poslovno-sportskog centra „Pinki” ,Vasilj Ševo koji je kratko istakao da je turnir u malom fudbalu jedan od najvećih sportskih dešavanja ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego i u okolini. Prema njegovim rečima svi tehnički preduslovi da se turnir održi su ispunjeni, te očekuje da kao i ranije čitavom organizacijom biti zadovoljni kako učesnici, tako i posetioci turnira.

Dragan Gajić, predstavnik kompanije „Vahali” takođe je izrazo zadovoljstvo zbog učešća. „Kao i uvek, gde je sport, tu je i „Vahali”, i uvek će tako biti. Nadam se da će ove godine turnir biti još uspešniji nego prošlogodišnji. Mogu da kažem u ime čitave kompanije „Vahali” i našeg vlasnika da je veliko zadovoljstvo što možemo da učestvujemo i što smo dobili ponovo šansu da budemo podrška ovom turniru“, izjavio je Dragan Gajić predstavnih kompanije „Vahali”.

Pored novčanih nagrada biće obezbeđene zahvalnice, pehari i medalje, sve ono što svake godine organizatori ovog događaja obezbede za sve učesnike, kao i pehari za najboljeg igrača, strelca i golmana. Cena pojedinačne ulaznice je 100 dinara, vezana ulaznica za ceo turnir će iznositi 1.500 dinara. Pored nagrada za same učesnike biće obezbeđene nagrade i za publiku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*