Ћирић о буџету за првих шест месеци: Види се помак у сваком смислу

 

Извршење буџета у првих шест месеци ове године у Општини Рума била је тема данашње седнице Општинског већа, на којој је истакнута добра приходовна страна и извршење буџета у износу нешто већем од 51 проценат.

 

„Видимо да је приходна и расходна страна буџета веома добра ове године, види се побољшање и помак у сваком смислу те речи, од прихода који улази и од расхода који се утроше. До сада је реализовано и расписано 112 јавних набавки, претходне године је било реализовано за целу календарску годину 110, а ми смо за ову половину године расписали већ 112 јавних набавки, а имамо још 6 месеци до краја календарске године. Сама та ставка говори колико је добро планиран буџет и његов прилив, али и расход, тако да смо реално задовољни у ком правцу идемо, “ рекла је председница Општине Рума Александра Ћирић. 

Предсдница је такође окарактерисала ову, па чак и наредну годину као године улагања у културу, јер великки број капиталних инвестиција иде управо у установе културе.

„Из ове три тачке које се односе на рад и финансијско пословање установа културе можемо закључити да је ова година и година 2023. година улагања у културу и година културе у Руми јер ми издвајамо велика средства за улагања у установе културе и њихово функционисање, то су капитална, велика улагања и слободно могу назвати ове две године да ће бити године културе у Општини Рума.“, навела је  Ћирић. 

 

На седници су своје планове рада за наредну годину изнели директори установа културе, а општински већници су их једногласно подржали.