Јапанци након састанка са председником Вучићем посетили Инђију

FOTO//www.predsednik.rs/

Представници јапанске организације за спољну трговину „Џетрко“ у среду разговарали су са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић о досадашњим и новим инвестицијама те земље, као и о сарадњи Србије и Јапана.

Након састанка у Влади Србије, делегација је боравила и у општини Инђија.

Председник општине Владимир Гак угостио је привреднике из Јапана истакавши да је то, до сада, највећа привредна делагација која је до сада посетила ту локалну самоуправу.

 

Састанак са представницима јапанске организације за спољну трговину – Џeтро (Jetro)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са представницима јапанске организације за спољну трговину – Џeтро (Jetro) са којима је разговарао о досадашњим и новим инвестицијама те земље, јачању економске сарадње, као и унапређивању свеукупних односа Србије и Јапана.
Председник Вучић је том приликом истакао да је Србија поносна на постигнуте резултате у оснаживању билатералних економских веза, те изразио задовољство досадашњим улагањима јапанских компанија у нашој земљи.
„Диверсификација јапанских инвестиција у Србији прати промену структуре нашег укупног извоза у свет чиме јапанске компаније које производе у Србији дају снажан допринос још већој интегрисаности наше земље у европске и глобалне ланце снабдевања, нарочито у ауто-индустрији. Тренутно, од три водећа производа у српском извозу у свет, чак два долазе из области производње компоненти за ауто-индустрију, у коју су укључени јапански инвеститори.
Сарадња са Јапаном је од изузетног значаја за Србију. Данас можемо да се похвалимо све већим бројем инвестиција и трговинске размене, а ја сам уверен да улазимо у период још интензивнијег развоја економске сарадње између наше две земље“, рекао је председник Вучић позвавши јапанске инвеститоре да покрену своје пословање у Србији и тако помогну јачању односа наших земаља.
Наводећи јапанску предузетничку свест и смисао за организацију као узор, председник Вучић је рекао да је Србија данас на путу да постане лидер региона у иновативним технологијама и њиховој примени у аутомобилској и хемијској индустрији, производњи елемената за железнички транспорт.
Председник Вучић је изразио наду да ће доћи до интензивирања развоја будуће економске сарадње између наше две земље.
„Иако је Србија у Јапану до сада у великој мери била позната махом по спорту и  препозната као земља Новака Ђоковића и Драгана Стојковића Пиксија, желимо да нашу земљу, у времену које долази, посети далеко већи број јапанских туриста како би своје импресије о Србији, њеним лепотама и људима могли да преносе даље. То исто очекујемо и по питању јапанских фирми. Сигурни смо да ће компаније попут Јазакија, Тојо тајерса, Иточуа, Нидека, Тојота Цушо-а, Џапан Тобако-а бити најбољи промотери за долазак нових јапанских инвеститора у Србију“, поручио је председник Вучић додајући да ће Србија и Јапан ове године обележити важан јубилеј, 140 година од успостављања дипломатских односа, што је само показатељ дуге и свеобухватне повезаности два народа.