Bačka Palanka: Održana manifestacija “Vino i moda” Bačka Palanka: Održana manifestacija “Vino i moda”
Minulog vikenda u organizaciji Udruženja “Tradicija i vencanje” organizovana je četvrta po redu manifestacija “Vino i moda” u Bačkoj Palanci. Pored nekoliko izlagača, manifestaciju... Bačka Palanka: Održana manifestacija “Vino i moda”

Minulog vikenda u organizaciji Udruženja “Tradicija i vencanje” organizovana je četvrta po redu manifestacija “Vino i moda” u Bačkoj Palanci. Pored nekoliko izlagača, manifestaciju su upotpunile dve modne revije lokalnih kreatora, a posećenost je bila i više nego zadovoljavajuća s obzirom na loše vremenske prilike.

Udruženje uz podršku lokalne samouprave četiri godine unazad organizuje ovu manifestaciju sa ciljem da se u isto vreme predstave vinarije sa tog područja, kao i lokalni kreatori.

Među izlagačima se ove godine našla i mlada vinarija Svirčević iz Beočina, koja je predstavila vina sa fruškogorja.

– Naša vinarija je zvanično registrovana pre godinu dana, a inače tradicija proizvodnje vina je preko sto godina. Trenutno u ponudi imamo italijanski rizling, roze i šardone, od ove godine i merlo, rekla je Nataša Svirčević iz pomenute vinarije.

Pored vinara posetioci manifestacije uživali su u ukusu domaćih sireva, kuglofa i ostalih specijaliteta autentičnih za ovo područje. Takođe, imali su priliku da pogledaju i dve modne revije.

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar