52 нове саднице кестена за Беочин

Током прошле недеље у Беочин је стигло 52 саднице кестена које су поклон нашем граду из врдничког расадника Националног парка „Фрушка гора“.

Радници ЈКП „Беочин“ искористили су лепо време и организовали акцију озелењавања захваљујући којој ће потез уз Сабирну улицу у околини беочинског Спортског центра добити велики дрворед кестена.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић присуствовала је овој акцији и истакла да је то прва у низу активности које Општина планира да спроведе у циљу пошумљавања, озелењавања и уређења јавних површина у овој години.

„Уз добру сарадњу са Националним парком „Фрушка гора“ и подршку нашег јавног комуналног предузећа акције озелењавања и уређења јавних површина ће бити учесталије у 2023. години. Желели смо да започнемо садњу у насељеним срединама где ће нова стабла, паркови и дрвореди дуж улица грађанима највише значити. Свакако, озелењавање ће бити настављено и у оним месним заједницама које покажу интересовање за додатно уређење јавних површина али и на локалитетима почишћених депонија.“, рекла је председница Јанковић током обиласка терена.

Овим путем посебан апел шаљемо грађанима да заједнички сачувамо младе саднице како би имале шансу да се приме и у будућности служе нашем граду и будућим генерацијама наших суграђана.

За лепшу, чистију и зелену општину Беочин!