5. Румски полумаратон – Пријаве отворене до 8. септембра

Спортски савез под покровитељством Општине Рума организује 5. Румски полумаратон, а термин одржавања заказан је за 17. септембар 2023. године са почетком у 16:00 часова.

Рок за онлајн пријаву је 8. септембар након чега се можете пријавити само на лицу места на дан одржавања Румског полумаратона. Пријава на сајту trka.rs.

Такмичари ће се надметати за вредне новчане и робне награде у обе конкуренције. Поред награда за пласмане, награда за рекорд стазе у обе конкуренције износи 150 евра.

Актуелни рекорди стазе:

Теодора Симовић: 1:17:41

Стенли Kипруто 1:06:44

И ове године посебан акценат стављен је на најбрже Румљане у обе конкуренције.

Тако да најбржег Румљанина и најбржу Румљанку поред пехара и диплома очекује и новчана награда у износу од 15.000 динара.

Тркачи по старосним категоријама у обе конкуренције 40+,50+,60+ као и најстарији и најмлађи учесник у апсолутној конкуренцији биће посебно награђивани.

Kако се ближимо 17. септембру све је више звучних атлетских имена који су потврдили учешће на 5. Румском полумаратону.

Штафетна трка 7км x 3 изазива велико интересовање пре свега локалих тркача, чланова спортских клубова, румских како јавинх тако и приватних предузећа. Поред Румљана за штафетну трку интересовање имају и тркачи из околних градова и региона. Штафета може да буде састављена и комбиновано.

ДДОР Трка задовљства од 7км је још једна од трка у програму Румског полумаратона за све љубитеље спорта и трчања који желе да учествују у овој манифестацији, а да не морају да трче цео полумаратон.

Пријава је онлајн или на старту трке.

У оквиру румског полумаратона, биће одржана и трка беба у пузању под називом Неон Бамбини Маратон. Ова манифестација ће се одржати на Градском тргу 17. септембра, са почетком око 18:00 часова.

Право на учешће имају сва деца узраста до 2 године, а дужина стазе коју најмлађи маратонци треба да препузе је 4.5 метра, што представља асоцијацију да се Рума налази на 45. географској паралели.

Пријаве за Бамбини маратон су бесплатне путем телефона: 022474972, у инбокс странице или лично у Спортском савезу, на адреси Вељка Дугошевића 100. Пријава је могућа и на сам дан одржавања маратона.

Сви учесници НЕОН Бамбини Маратона добиће поклоне, док ће за најбрже бебе бити обезбеђене и вредне награде.

Идеја бамбини маратона је да анимирамо што више деце да се од детињства баве спортским активностима.

И на 5. Румском полумаратону наставља се традиција бесплатног превоза за тркаче уз сарадњу са компанијом Мастер бус.

И ове године Мастер Бус обезбеђује бесплатан превоз тркачима из Београда који долазе на Румски полумаратон (редовним линијама Мастер буса).

Све што треба је да на уласку у аутобус покажете потврду о уплати котизације за 5. Румски полумаратон (уплатницу или онлине уплатницу). Повратак је у 22 часа.