20 милиона за пољопривреду

До краја недеље пољопривредницима који се баве сточарском производњом биће уручено 525 уговора за реализацију пројеката укупне вредности 20 милиона евра, најавила је министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић. Средства ће бити додељена по основу Другог јавног позива у оквиру „Пројекта конкурентне пољопривреде Србије“.

Овај пројекат Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Влада Србије реализују у сарадњи са Светском банком, саопштило је Министарство пољопривреде.

Министарка је објаснила да је Министарство пољопривреде обезбедило бесповратна средства за наше пољопривреднике у висини од 50 одсто укупног износа инвестиција, односно 10 милиона евра. Преосталих 50% средстава, корисници имају прилике да финансирају тако што могу да потпишу уговор о кредиту са једном од 11 пословних банака са којима Министарство има сарадњу у висини од 40% инвестиције, а остатак од 10% обезбеђују као своје учешће у финансирању инвестиције, прецизирала је Танасковић, која је у Ужицу уручила уговоре пољопривредницима Златиборског округа.

Она је истакла да се на овај начин финансирају пројекти јачања конкурентности примарне пољопривредне производње у области сточарства за производњу млека, меса, пчеларства и аквакултуре.