11 novih konkursa za unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 novih konkursa za dodelu povoljnih kredita za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Konkursi će biti otvoreni do 14. maja ili do utroška sredstava. 

Krediti se dodeljuju za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara, za nabavku opreme za stočarske farme, kupovinu pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, za nabavku plastenika, staklenika i opreme u njima, za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća, za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća, podizanje višegodišnjih zasada i nabavku kvalitetnih stočnih grla.

Na konkursu će moći da učestvuju gazdinstva – fizička i pravna lica sa područja Vojvodine, upisana u Registar. Kamatna stopa je 1% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 40.000 evra, a Fond neće odobravati pozajmice u iznosu manjem od 1.000 evra. Rok otplate kredita je 60 meseci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*