Светлоодбојни прслуци за све ђаке прваке на територији општине Беочин

Председница општине Беочин Биљана Јанковић потписала је данас у Покрајинској влади уговор којим су Општини Беочин додељена средства Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај за суфинансирање набавке светлоодбојних прслука за ученике првих разреда у наредној школској години.

Према њеним речима, на територији општине Беочин ће од септембра у први разред поћи 131 ученик, а планирано је да ђаци поред школског прибора и уџбеника које обезбеђује локална самоуправа, добију и кратке приручнике за безбедно кретање у саобраћају као и светлосне прслуке.

„Према овогодишњим подацима, од јесени ће 115 ученика поћи у први разред Основне школе „Јован Грчић Миленко“ док је још 16 првака уписано у Основну школу „Јован Поповић“ из Сусека. У протеклом периоду смо у сарадњи са нашим школама започели пројекте на унапређењу безбедности саобраћаја и постављања адекватне сигнализације у околини школских објеката и верујем да је веома важно да наставимо са едукацијом ученика коју активно спроводи наша полиција као и другим превентивним мерама које ће деци значити. Најмлађи су посебно осетљива категорија јер имамо децу која самостално иду у школу како у Беочину тако и у околним селима и тако постају активни учесници у саобраћају.“, рекла је Јанковић.

На овогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, на територији Војводине је 13 локалних самоуправа поднело захтеве за доделу средстава за суфинансирање набавке светлоодбојних прслука а укупна средства која су опредељена за ову намену, у износу од 2 милиона динара, нису у потпуности утрошена.

фото: Општина Беочин

Loading