Беочин добио обновљене терене за мале спортове у „Шпицер башти“

Председница општине Беочин Биљана Јанковић вечерас је у друштву покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте, обишла реконструисане терене за мале спортове у беочинској „Шпицер башти“ на којима је у организацији Спортског савеза општине Беочин уприличена и промоција спортова.

Бројни беочински клубови су на поздравној церемонији заблистали у виду дефилеа прошетали новим теренима за кошарку, фудбал и рукомет а подршку спортистима пружили су и кошаркашки репрезентативци Душан Ристић и Марко Јеремић као и беочински интернационалац Душан Мајсторовић.

У свом обраћању, председница Јанковић поздравила је грађане и истакла захвалност Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на доброј сарадњи захваљујући којој је општина Беочин добила опредељена средства у износу од 10.6 милиона динара за реконструкцију ових терена.

„Овај простор у нашем парку је посебно значајан за суграђане свих генерација јер сви памтимо чувене фудбалске турнире, рукометне и кошаркашке утакмице које су се годинама овде одвијале и које су окупљале клубове и публику на најбољи начин! Желим вам свима да уживате у летњим спортским активностима и да се заједно потрудимо да нам ови терени трају и буду корисни и неким новим генерацијама, за неке нове победе!“, поручила је Јанковић.

Присутне је поздравио и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста који се захвалио локалној самоуправи на сарадњи и Спортском савезу на гостопримству истичући да Беочин може да рачуна на подршку Покрајине и у будућности.

„После много година Беочинци су добили одличне спортске терене. Нећемо стати са улагањима у општину Беочин која важи за спортску општину.“, рекао је Баста и додао да је потписан уговор за реконструкцију терена у основној школи у Раковцу али и да ће у наредном периоду помоћ добити и спортски клубови као и да ће се путем конкурса ресорсног секретаријата у септембру отворити нове могућности за општине да аплицирају са новим пројектима.

Председник Спортског савеза Општине Беочин Стојан Ивановић поздравио је све спортисте, публику и клубове и захвалио се свима на подршци са жељом да се традиција организације турнира и такмичења на отвореном од ове године у Беочину настави.

Вече су обележили кошаркашки мечеви КК „Беочин“ и фудбалске утакмице ФК „Цемент“, добра атмосфера и навијање са трибина као и дружење беочинских малишана са нашим познатим спортистима.

Општина Беочин се и овом приликом захваљује Спортском савезу на сарадњи, свим грађанима и клубовима који су дошли да подрже догађај као и медијима који су вечерас извештавали.

фото: Исмет Адемовски