Ускоро санација, реконструкција и опремање Инфо центра на Фрушкој гори

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора за санацију, реконструкцију и опремање Информативног центра Jавног предузећа Национални парк „Фрушка гора“, истакавши том приликом да је реч о заједничком пројекту Владе Републике Србије и Покрајинске владе с циљем унапређења туристичке инфраструктуре и понуде Фрушке горе.

Инфо центар, према Мировићевим речима, биће репрезентативно место са пуно садржаја и место где ће туристи моћи да добију информације и да усмере своје активности на Фрушкој гори. Уговор су потписали државни секретар Министарства туризма и омладине Урош Кандић и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

„Пројекат вредан 170 милиона динара биће реализован за годину до годину и по дана. Фрушка гора је најстарији национални парк у нашој земљи, са највише потенцијала и чинимо све и у овом техничком делу, у делу подстицаја развоја и у делу мотивације људи да бораве на Фрушкој гори“, изјавио је Мировић и истакао да се Фрушка гора мора одржати у њеној амбијенталној целини.

Добар пример за то, навео је Мировић, јесте мастер план који је донела Влада Србије кад је реч о заштити и урбанистичком усмеравању Врдника.

„Покрајинска влада последњих година све више финансијских средства улаже на Фрушкој гори. Помогли смо Националном парку да започне обнову мобилијара, у наредним недељама биће постављено пет станица за пуњење електричних бицикала, подстакли смо туристичке и културне манифестације – Тур де Фрушка, ове године у два издања за све љубитеље бициклизма, Фестивал „Врдничка вила“, а у Иригу ћемо по други пут одржати Винску шетњу“, изјавио је председник Мировић.

Ове године, како је рекао Мировић, биће настављено и уређење путне мреже, а план је и изградња визиторког центра.

Државни секретар Министарства туризма и омладине Урош Кандић рекао је да се Фрушка гора као туристичка дестинација развија убрзаним темпом, и већ  се налази у првих десет дестинација у нашој земљи, а само прошле године је посетило више од 80.000 туриста.

„Очекујемо да ће Информативни центар бити центар развоја туризма Фрушке горе – бањског, верског, винског, гастро и цикло туризма, свега онога што ова планина пружа“, рекао је Кандић и додао да је Фрушка гора, са свим својим садржајима, озбиљан замајац развоја туризма у овом делу Србије.

Потписивању уговора присуствовао је и директор ЈП Националног парка „Фрушка гора“ Живко Цветковић.