Ћирић: И у следећој години улагања у Дом здравља, наставак свих мера социјалне и дечје заштите

За здравствену  заштиту за нередну годину планирано је 47 милиона динара,  а како је појаснила председница Општине Рума Александра Ћирић, иако Дом здравља није под надлежношћу Општине, Рума ће наставити да помаже опремање те установе како би грађани имали што боље услове за лечење, а за ту намену опредељено је 45 милиона.

„Што се тиче улагања у здравство, ми  и даље настављамо да улажемо у наш Дом здравља. Нисмо смањили средства. Помажемо им за финансирање рада Апотеке, али су опредељена и средства за набавку још једног  санитетског возила.Такође, започињу и радови на реновирању Хитне службе, настављамо даље да радимо на целокупном реновирању и реконструкцији зграде Дома здравља, то ћемо радити етапно, видећемо у наредном периоду које је то одељење следеће које ће бити реновирано“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Председница је најавила и да ће у наредној години бити пуштена у рад сва опрема која је купљена ове године, а са набавком опреме ће се наставити и наредне године. Када је у питању социјална заштита, како је навела, Општина у наредној години наставља са свим мерема које је и до сада спроводила.

„То су мере за труднице, за породиље, болесну децу од тешких, ретких и малигних болести. И и даље ћемо имати бесплатан вртић, бесплатне уџбенике, у даље ћемо суфинансирати и учествовати у мерама енергетске санације односно замене столарије и котлова и свега онога што ће бити неопходно суграђанима“, рекла је Ћирић. 

У плану финансија за наредну годину може се видети да је за социјалну и дечју заштиту планиран буџет од скоро 290 милиона динара, у оквиру чега су одвојена средства за једнократне помоћи, реализацију програма Црвеног крста, подршку деци и породицама са децом, подршку рађању