Ђерлек: Колико год да нам је Ковид задао проблем, он нам је и отворио очи

„Само јак здравствени систем може бити један од четири стуба јаке државе“, рекао је државни секретар у Министарству здравља др Мирсад Ђерлек гостујући на ТВ Фрушка гора. 

„Ако упоредим стање од пре 30 година када сам ја почео, са садашњим стањем у здравству, могу да кажем да је нарочито последњих десет година држава уложила много више него што је тада улагала“, рекао је Ђерлек. 

Он је напоменуо да са таквим трендом треба наставити и у будућности, јер се улагање у здравство директно одражава на здравље нације.

„Снага нашег здравства и јачина државе посебно се показала током епидемије корона вируса, када смо упали у велики проблем, јер је цео свет био у проблему са непознатим вирусом, али уједно нам је и отворио очи у смислу да не дижемо панику, али и да се боље организујемо и схватимо колико је важно улагање у здравство“, рекао је Ђерлек. 

У то време како каже обратио се председнику Србије Александру Вучићу са идејом да направе војну болницу у Новом Пазару, како би се показала брига о суграђанима, што је, како је навео, Вучић одмах прихватио те је Нови Пазар у року од неколико сати добио ковид болницу.

„Друге државе су мислиле да ћемо доживети потпуни колапс, а ми смо се показали као ни једна друга држава у окружењу“, навео је и појаснио: „Имати визионара за председника помогло нам је да истовремено правимо и нове болнице и боримо се са епидемијом“. 

Цела емисија са гостовањем државног секретара др Мирсада Ђерлека може се погледати вечерас од 20 часова на програму Телевизије Фрушка гора.