Хуманитарни турнир у Руми за Мину Пошарац

Одржавањем данашњег хуманитарног турнира у баскету, Румљани настављају да показују своју хуманости и солидарност за лечење Румљанке Мине Пошарац којој је потребан новац у борби са опаком болешћу. Управо судбина ове девојке навела је младе људе да се организују и помогну лечење.

„Виделе смо да је Мина почела да дели да јој је потребна помоћ и одмах смо се организовале да организујемо турнир, пријавиле смо скуп и одазвало се доста екипа, различитих узраста“, каже Сашка Бабић, ученица четврте године економски техничар и организаторка турнира.

Иницијатива ових младих Румљана наишла је и на позитиван став у Установи „Спортски центар“ у којој је турнир и одржан и у којој наводе да су увек ту за овакву врсту сарадње.

„Нама је задовољство што смо и овог пута могли да изађемо у сусрет људима који организују овакав хуманитарни турнир . У овом случају то су биле две девојке које буквално самоиницијативно дошле код нас и питале да ли има слободних термина – хтеле су да организују један хуманитарни турнир за нашу суграђанку Мину. Ми смо наравно одмах без дилеме изашли у сусрет и пружили сву подршку и ја се захваљујем девојкама које су организовале и свима који учествују на овом турниру и који желе да покажу да су Румљани хумани и да желе да помогну свима којима је помоћ потребна“, каже Игор Дамјанчук, директор Установе „Спортски центар“ Рума.

Подсетимо, Мина Пошарац има 22 године и болује од тумора на кичми, а новац јој је потребан за лечење у иностранству, а према писању медија за лечење јој је потрено око 400.000 евра.

У акцију прикупљања средстава до сада су се прикључили бројни спортски клубови, познате личности, привредници и грађани Руме.