У 2023. реконструкција Павловачке улице у Руми, у наредном периоду у плану изградња подвожњака код пруге

Комплетна реконструкција Павловачке улице у Руми један је од капиталних пројеката Општине Рума за ову 2023. годину. Како је најављено, овај пројекат ће се реализовати фазно, а подразумева обнову читавог правца од уласка у Руму код Геронтолошког до изласка из Руме, код такозваног „Крила“.

„Од великих пројеката планирана је комплетна реконструкција Павловачке улице. Оно што планирамо јесте да почетак буде на Павлвоачкој улици, друга фаза Владимира Назора, од Индустријске до Главне и трећа фаза од Индустријске до „Крила“. Овим редоследом ћемо и кренути у реализацију и имамо обећања такође са виших нивоа власти да ће нам додатно помоћи за суфинансирање ових пројеката пошто заиста пуно коштају и јесу капитални пројекти“, рекао је на децембарској седници Скупштине Општине Рума Душан Љубишић, начелник Општинске управе Рума приликом усвајања буџета за 2023. годину. 

Такође, Општина је урадила и пројектно техничку документацију, а реализација ового пројекта даће нови изглед једним од најпроментијих улица у граду.

„Трећа фаза везана је и за пружни прелаз који јесте ругло приликом уласка у град, где имамо обећење од Железница Србије да је ту планиран подвожњак, модеран подвожњак који ће практично решити овај проблем“, рекао је Љубишић. 

Пројекат реконструкције Павловачке улице од кружног тока до Главне уврштен је буџет за 2023. годину, а планирана средства на овој позицији су 200 милиона динара.