У току припрема пакета солидарне помоћи, од уторка испорука

У румском удружењу пензионера у току је паковање пакета помоћи за пензионере са ниским примањима. И питању је јавни позив који је био расписао ПИО Фонд, а пакети су набављени удруженим средствима ПИО фонда и Удружења пензионера.

„Пријавило се негде око 400 пензионера, од којих је услове испуњавало 329 пензионера. Тако да ми данас пакујемо 329 пакета, испорука је сутра од 10 сати и закључно до петка у 11 сати. Ако неко не преузме пакете пренећемо их у канцеларију, али званична подела је у том интервалу“, рекао је Светислав Дамјанчук, председник Удружења пензионера Рума.

 

Пакети садрже основне живтне намирнице: два килограма брашна, палeнту, гриз, три супе, два месна нареска, две паштете и три килограма прашка.

„Био је јавни позив 15 дана је трајао када су се људи пријављивали, сада је преузимање на основу личне карте може и неко други да дође ако не може пензионер. Нама се потписује на списак , шта нам је неопходно за правдање“, каже Дамјанчук. 

 

Ове године пакете могу да приме сви који су се пријавили са пензијама мањим од 16.884,91 динар, а како наводе у удружењу, пријаве су истекле и није могућа накнадна пријава.