У суботу 26. Сремска кобасицијада у Шиду

У суботу 11. фебруара биће одржана Сремска кобасицијада у Словачком дому у Шиду. Пријем узорака је до петка у 22 сата или у суботу од 9 до 12 сати, а јавно оцењивање је заказано за 13 часова у суботу. Организатор ове конбасицијаде је Удружење „Сремска свињокоља и кобасицијада Шид“.

Станисалв Ђиерчан председник Удружења „Сремска свињокоља и кобасицијада Шид“ каже да је ово 26. по реду такмичење Сремска кобасицијада , а и овога пута очекује се велики број учесника, који већ по традицији знају сев пропозиције такмичења, а оно што је важно рећи да су узорци из године у годину све бољи.

Пошто је ово такмичење у сувој ферментисаној кобасици мора се водити рачуна и о начину сушења које је веома битно за укус, али и мирис.

У вечерњим сатима биће организована свечана вечера уз музику уживо, у Великој Сали Словачког дома са проглашењем победника и доделом награда.

Друга манифестација СРЕМ КЛОБ КОБ ФЕСТ одржава се 28. Октобра 2023. године у Словачком Парку у Шиду, у оквиру које се одржавају такмичења у брзој обради меса, прављењу и једењу кобасица, са концертима тамбуаршких оркестара, манифестација ће бити излагачко продајног каракерта.

Сви заинтересовани излагачи биће благовремено информисани пред манифестацију

Сви који предају узорак Суве сремске кобасице на тамичење (1 пар), имају бесплатну улазницу за вечеру.