У среду „Румски цегер“

ПОЉОПРИВРЕДНА СТРУЧНА СЛУЖБА РУМА из Руме под покровитељством Општине Рума организује IV манифестацију „Румски цегер“и прославу поводом 30 година рада ПСС Рума.

Свечано отварање здружених овогодишњих манифестација је 30-ОГ новембра са почетком у 11 часова у великом холу Културног центра у Руми.

У присуству излагача, произвођача, прерађивача, представника удружења, задруга, стручних школа, факултета, туристичких организација, акредитованих лабораторија, државних институција, установа, грађана, бројних гостију и медија,биће промовисан значај очувања малих газдинстава и сеоских средина уз истицање улоге коју пољопривредне стручне службе имају.

Здравствено безбедна и контролисана храна, пласирана у тањиру угошћеном туристи у домаћинству је начин да се заокружи производња, а организовањем оваквих манифестација и обуком произвођача, подстиче се развој сеоског туризма у оквиру туристичке понуде, стварају приходи и радна места, ,оживљавају виталне постојеће услуге у селу и подиже квалитет живота у руралним срединама.