У Руми почела подела новогодишњих пакетића за сву децу

 У Руми је данас почела подела новогодишњих пакетића за сву децу са подручја румске општине.

Почетак поделе организован је у Хртковцима где се у спорској сали окупио велики број малишана који су добили поклоне. Пакетиће је деци заједно са Деда Мразом уручила заменица председника Општине Рума Биљана Поповић Јовановић.

„Први су Хртковци и драго нам је да видимо грају и срећу  због пакетића, деци то пуно значи, ако нама одраслима више не, деци је драгоцено.  Отворили  смо ову чаролију на задњи дан првог полугодишта“, рекла је Биљана Поповић Јовановић, заменица предсеника Општине Рума.

Претходно је за децу била организована новогодишња представица у којој су малишани уживали и у којој су са радошћу учествовали.

„Подела се наставља и наредних дана, свака месна заједница ће бити обавештена, како би  могли да организују своју децу док су на распусту да припреме приредбе или како се већ договоре, нама је само важно да сваки пакетић дође до сваког детета.“, навела је заменица. 

ОФ: Како је рекла заменица, ове године набављено је укупно 5000 пакетића, што је више у односу на претходну годину, а циљ је да сва деца добију пакетић.