У потпуности обновљен објекат школе и вртића у Стејановцима

На објекту подручног одељења Основне школе „Вељко Дугошевић“ у Стејановцима завршени су радови на комплетној санацији објекта, а реновирани објекат је обишла председница Општине Рума Александра Ћирић заједно са својом заменицом Биљаном Поповић Јовановић која је и била иницијатор сређивања овог објекта.

„Радили смо комплетну реконструкцију школе споља, али и изнутра јер је прво била школа у једном делу, па се после преуредио у вртић па је та нека веза спајања вртића и школе увек била тако нерешена до краја. Ми смо то адаптирали, заменили столарију, ставили пећ на гас, тако да нам је сада и овде топло , санитарни чворови, кухињски део, трпезаријски . Вртић је урађен комплетно, нови намештај. Тако да је сада остало само да они уче и да уживају “, каже Биљана Поповић Јовановић, заменица председнице Општине Рума. 

Објекат у Стејановцима користи 30 – основаца и седморо малишана који похађају вртић, а сада ће како кажу надлежни, а и запослени у школи и вртићу имати далеко боље услове за рад и учење.

„Школа је наравно сада заиста лепа. Колегинице су јако задовољне, јер је овај простор у коме се ради – важно је да буде конфоран, леп, чист и то мотивише и коелгинице да боље раде и наравно и децу да се лепо осећају,да се лепо играју да иду на двориште. Променили смо столарију, грејање, трпезарију, тоалете. Вртић је савршен, заиста је леп и ни по чему не одудара од Коцкице, која јесте нови објекат, ово је стари објекат, али заиста је темељно урађен и сређен“, наводи Јасмина Вукановић, директорка ОШ „Вељко Дугошевић“.

Према речима надлежних озбиљнијих улагања у овај објекат није било у последњих тридесет година, уз напомену да у селу има деце, као и младих породица, те да је зато обавеза локалне самоуправе да обезбеди што боље услове.

„Сада када смо дошли заиста је једна друга  очаравајућа слика  и овај објеакат прелепо изгледа учионице су адекватно опрељене. Рађено је комплетно реновирање читавог објекта укључујући и део који користи Полетарац . Заиста је било у лошем стању и ово је велики пројекат и Биљана је апеловала да се то уради јер наш циљ је да обезбедимо што боље услове нашој деци за школовање и образовање“, рекла је приликом обиласка Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Председница је обишла и двориште школе и вртића које је велико и у које би још требало да се уложи како би било још боље и функционалније.