У Основној школи у Беочину одржана обука ученика трећег разреда о противпожарној заштити

У Основној школи „Јован Грчић Миленко“ у Беочину одржана обука из области противпожарне заштите коју спроводи  Ватрогасни савез града Новог Сада у сарадњи са добровољним ватрогасним друштвима „Др Лаза Костић“ из Новог Сада и ДВД из Петроварадина.

Презентацијама су присуствовали ученици трећих разреда а у наредном периоду планиран је обилазак и других подручних одељења на територији општине Беочин како би се што већи број малишана укључио у програм и како би ученици добили основне информације и препоруке понашања у ванредним ситуацијама проузрокованих пожаром.

Презентацијама су присуствовали и председница општине Беочин Биљана Јанковић, директор Основне школе „Јован Грчић Миленко“ Драган Митић као и представници компаније „Лафарж“ из Беочина.

„Имајући у виду да су деца посебно осетљива категорија верујемо да је од раног узраста изузетно важно омогућити адекватне обуке и едукацију на ову тему која је прилагођена њиховом узрасту. Захваљујући стручном и занимљивом приступу данашњих предавача осемадесеторо деце данас је прошло основну обуку о безбедности у ситуацијама пожара и добило дипломе које додељује Ватрогасни савез Града Новог Сада. Жеља нам је да се ова сарадња настави и да што већи број деце у Беочину добије могућност да у оквиру школског и предшколског система прође обуку не само из области противпожарне заштите већ и у домену саобраћајне безбедности.“, истакла је председница општине Беочин Биљана Јанковић.

Програм едукације из области заштите од пожара осмислили су Радица Миловац из Ватрогасног савеза Града Новог Сада и Дарко Јоцић председник најстаријег новосадског добровољног ватрогасног друштва „Др Лаза Костић“ а циљ ових обука је да се уз едукацију подигне свест о важности противпожарне безбедности међу децом као и да се појасне протокли који им омогућују да остану безбедни у случају хитности.

фото: Исмет Адемовски, Општина Беочин