У Општини Беочин додељени уговори о финансирању програма цркава и верских заједница са територије општине за 2024. годину

Након спроведеног јавног конкурса за доделу средстава из буџета општине Беочин за 2024. годину, у Великој сали Скупштине општине данас је уприличена додела уговора о финансирању програма цркава и верских заједница са територије општине Беочин.

Овим поводом, уговоре је уручила председница општине Биљана Јанковић која је нагласила да су овогодишњим буџетом локалне самоуправе за подршку раду црквама и верским заједницама опредељена средства у износу од 3 000 000 динара.

„И ове године Општина Беочин је из сопственог буџета издвојила средства за подршку програмима од значаја за цркве и верске заједнице са територије наше општине а данас смо доделили осам уговора у вредности од 3 000 000 динара за финансирање пројеката који су од значаја за њихов рад и функционисање.“ рекла је Јанковић и додала да ће средства бити утрошена као учешће и помоћ Општине у пројектима обнове храмова, решавања питања грејања у црквама и друге радове на реконструкцији и опремању цркава.

Овогодишње резултате спроведених конкурса као и листу рангирања пријављених предлога програма можете погледати на следећем линку:

фото: Исмет Адемовски