У Инђију стигли балони из Кападокије, први комерцијални лет заказан за 3. јун

FOTO/ pixabay.com/

У Инђију су стигли балони из Кападокије који ће се за неколико дана винути у небо изнад Крчединске аде. 01. јуна први ће имати прилику да лете представници медија а први комерцијални лет предвиђен је за 3. јун када ће и званично почети дуго очекивани и најављивани пројекат „Српска Кападокија“.

Како је истакао Милан Богојевић, директор Туристичке организације општине Инђија, летови ће се се реализовати сваког викенда, суботом и недељом од 06 часова ујутро а радним данима, уторком и средом од 19 часова.

Богојевић је подсетио да је било неопходно само годину дана од идеје до реализације „Српске Кападокије“ која је пробудила велику пажњу јавности у целој нашој земљи. Туристичка организација општине Инђија, подсетимо, пројекат „Српска Кападокија“ реализује у сарадњи са турском компанијом „Каyа баллоонс“ чија ће комплетна посада изводити летове. Услуге летења изводиће се три месеца, почев од јуна, истакао је Мурат Чобан, власник турске компаније „Каyа баллоонс“.

Представници Туристичке организације истакли су на крају да већ средином ове недеље почиње продаја карата за летове изнад Крчединске аде и њихова цена износиће шест хиљада динара.