У Великој дворани КЦ постављена платформа за особе са инвалидитетом, циљ је да Рума буде град без баријера

У Великој дворани Културног центра у Руми данас је званично пуштена у рад платформа за особе са инвалидитетом, а у сусрет 3. децембру – Међународном дану особа са инвалидитетом.

Пуштању платформе у рад присуствовале су особе са инвалидитетом представници Удружења параплегичара Срема који су уједно одмах на лицу места и испробали платформу.

„Оно што је мени сада олакшано да ја не морам да организујем свој приступ Великој сали и да не морам увек да размишљам да ли ће мој брат или неко ко мене мора да унесе, сад могу сама да уђем, једноставно, лако и оно што је најбитније овим пројектом и овом платформом смо ми показали да смо једнаки  да имамо једнак приступ свим догађајима, јавним, културним, спортским и тако даље“, рекла је Бојана Гладовић, председница Удружења параплегичара Срема. 

Гладовић је навела да је циљ да се направи стратегија како да Рума постане град без баријера.

Пуштању платформе у рад присуствовала је председница Општине Рума Александра Ћирић која је том приликом истакла да је набавка ове платформе била у склопу радова на уређењу Културног центра.

„Поред Културног центра ми настојимо да на територији Општинске управе готово све установе и сви објекти од јавног значаја су доступни за ОСИ, да имају присутпне рампе или платформе, али настојимо да у потпуности град и све установе прилагодимо и нашим суграђанима који нажалост не могу да функционишу у потпуности који би требало да имају приступне улазе и приступ свуда без икаквог оганичења и без икаквих баријера“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

У Удружењу параплегичара подсећају да је током последњег периода у Руми учињен велики напредак по питању присупачности, те је за особе са инвалидитетом постала присупачна Градска библиотека, затим Спортска хала, уз напомену да је преостало да се присупачним учине Центар за социјални рад, Градска кућа и Завичајни музеј у Руми.