Уређење централне зграде у Жарковцу

Централна зграда у селу Жарковац у којој се налазе пошта, месна канцеларија, здравствена амбуланта и просторије културно уметничког друштва добила је нови изглед, захваљујући улагањима локалне самоуправе. Уређени су прилази објекту, као и део унутрашњости.

Преуређене просторије обишла је заједно са својом заменицом председница Општине Рума Александра Ћирић, која је том приликом истакла да је локална самоуправа радила на равномерном развоју свих делова општине, те да се  посебна пажња поклањала селима где су се трудили да свака месна заједница добије оно што јој је неопходно.

„Највише мештана овде долази како у амбуланту тако и у месну канцеларију и било је неопходно уредити то  и довести у неко пристојно стање. Комплетно су урађени подови у читавом простору глетовани зидови, окречени такође, нова расвета уведена, тако да сада наши Жарковчани имају заиста пристојне услове када дођу у амбуланту, када дођу за неке своје потребе у канцеларију месне заједнице. Трудили смо се да заокружимо једну целину – да поред Дома културе и Месна канцеларија буде уређена адекватно, јер ово је центар друштвеног живота овог села“, Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

 

Председница је том приликом подсетила и да је током прошле годинеу Жарковцу – уређена је сала Дома културе и постављено је ново дечије игралиште у центру села, док је у плану за наредни период увођење гаса и решавање питања грејања, као и постављање бисте Жарку Миладоновићу.