Уређење вртића Коцкица 1 и текуће одржавање

Председница Општине Рума обишла је данас објекат вртића Коцкица 1, где је урађено текуће одржавање и виду уређења тоалета за децу и особље, као и радова у кухињи објекта.

„Током јесени је рађена реконструкција тоалета у самим учионицама, како дечијих тоалета, тако и а за само особље. Урађена је реконструкција кухиње, односно залепљене су плочице у кухињи, као и у санитарним чворовима који деца користе, урађено је кречење  комплетног објекта. Трудимо се  да нашим најмлађим сугађанима омогућимо што боље услове док бораве овде у вртићу коа и запсоленим васпитачима, куварима и чистачицама. Обишла сам цео објекат, све групе и све што ке рађено, могу да кажем да смо задовољни како су радови изведени“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума. 

Објекат Коцкица 1 похађа осам група, од јаслених до предшколских, а средства за све наведене радове обезбедила је општина РУма. Председница је приликом обиласка истакла и да се ускоро очекује и почетак рада објекта „Коцкица 2“.

„Очекујемо спајање, можемо рећи да већ од почетка другог полугодиша, чекамо намештај, очекујемо да ће врло брзо кренути Коцкица 2 и да ће ова два прелепа објкета бити спојена“, рекла је Ћирић. 

Кокцкица 1 је последњи изграђени вртић у Руми пре десет година и тренутно има и најбоље услове за рад и боравак деце, следи објекат Првомајска коме је потребно обнављање фасаде, док објекат некадашње управе у центру, захтева озбиљнију реконструкцију, навела је пердседница.