Уређење атарских путева у Руми

У Руми се приводи крају уређење атарских путева, а данас је радове који се изводе у Стејановцима заједно са сарадницима обишла председница Општине Рума Александра Ћирић, која је том приликом навела да се овим радовима завршавају радови на уређењу атарских путева у Руми у овој години и истакла значај ових радова.

„Као и сваке године и ове године Општина Рума је добила помоћ од секретаријата за пољоприведу и шумарство. Одређена су извесна средства за уређење атарских путева и отресишта на територији наше општине. С обзиром да Општина Рума броји 16 села, површина обрадивог земљишта је велика. Механизације има доста, атарских путева има доста, а веома је важно уређивати атарске путеве и отресишта због безбедности саобраћаја“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума. 

У Стејановцима се конкретно раде два атарска пута у дужини од 500 метара, од којих један са отресиштем, с обзиром на то да се наставља на асфалтирани пут.

„Ако нису уређени атарски путеви , велика количина земље и блата долази на главне путне правце, на државне путеве и сеоске путеве и евентуално долази до несерећа и незгода . Ми као одговорна локална самоуправа дужни смо да се бавимо и тим сегментом живота наших сугађана који је свакако веома важан поотово за становништво по селима“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

 

Како је навела председница од Покрајинског секретаријата су обезбеђена средства у износу од 18,5 милиона динара, док је Општина Рума учествовала са још скоро исто толико средстава. Укупна дужина уређених атарских путева је око три километра, а током ове године уређени су путеви у катастарским општинама Стејановци, Грабовци, Кленак, Хртковци, Никинци и Рума.