Уређена мала сала Дома културе у Стејановцима

У румском селу Стејановци су у потпуности завршени радови на уређењу мале сале Дома културе, који је данас заједно за заменицом Биљаном Поповић Јовановић обишла предсеница Општине Рума Александра Ћирић, која је том приликом истакла да се побољшањем услова побољшава и друштвени живот у селу.

„Ова сала служи за сав друштвени живот наших мештана, наших Стејановчана. Ове просторије користи удружење жена, али али и КУД „Стеван Петровић Бриле“. Они имају веома добру и уиграну младу групу фолклораша и до сада нису имали баш услове за свој рад. Сада захваљујући овим средствима које смо ми као локална самоуправа издвојили за комплетну реконструкцију сале, ту превасходно мислим на замену столарије, замену подова, како овде тако и у ходнику и у канцеларији, потом кречење, глетовање зидова, комплетна расвета, заиста имају добре услове“ , рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Преуређење овог простора нарочито је обрадовалио саме мештане, који су изразили велико задовољство што сада имају лепу и уређену салу.

„Служи нам највише за славља, пунолетства, има и мање деце која славе рођендане, па онда ми , па Осми март, шта год хоћемо све нам то припада да славимо ту јер је јако лепо и кухиња и све нам је прелепо“, каже Ружица Дукић, мештанка Стејановаца и чланица Удружења жена „Фрушкогорке“.

Оно што је најважније осим лепшег изгледа, у Сали сада постоји и грејање, те ће сви програми и дружења моћи да се организују у топлијим просторијама

Председница Ћирић је подсетила и да ово није прво значајније улагање у ово село, већ да је у претходном периоду у потпуности реновирана зграда сеоске школе, уређени су атарски путеви, а како је најавила током ове године Стејановци ће преко партиципативног добити капелу.