Трагедија на Врачару: Пуцњава у школи, четрнаестогодишњак убио осморо деце и радника обезбеђења

У пуцњави која се јутрос догодила у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару убијено је осморо деце и радник обезбеђења, док су шесторо деце и један наставник школе рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру и Тиршовој.

Ученик ове школе К. К. (2009) који се сумњичи да је извршио овај злочин пронађен је и ухапшен у школском дворишту.

Све полицијске снаге су и даље на терену и интензивно раде на расветљавању свих чињеница и околности које су довеле до ове трагедије.

На сајту Владе Србије саопштено је да је Министарству унутрашњих послова у Београду пријављено да је јутрос у 8.40 часова у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару у Београду  дошло до пуцњаве.

Полиција је упутила све расположиве патроле, одмах изашла на терен и ухапсила осумњиченог малолетника, ученика седмог разреда, који је, како се сумња, из очевог пиштоља испалио више хитаца у правцу ученика и обезбеђења ове школе.

Збрињавање повређених је у току, као и рад полиције на утврђивању свих чињеница и околности у вези са овим догађајем, наводи се у саопштењу.

Ружић на лицу места у ОШ „Владислав Рибникар”

Министарство просвете Владе Републике Србије саопштило је да је министар Бранко Ружић због трагедије која се јутрос догодила у Основној школи „Владислав Рибникар” на Врачару, када је ученик те школе пуцао на ученике и запослене, одмах по сазнању о догађајима у школи отишао на лице места.

Припадници Министарства унутрашњих послова врше увиђај, а све релевантне информације у вези са трагедијом и околностима под којима се oна десила саопштаваће МУП, док ће се надлежне здравствене установе оглашавати о стању повређених, наводи се у саопштењу.