С. Каменица: У Центру за основну полицијску обуку организовано добровољно давање крви

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић учествовао је данас у акцији добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку (ЦОПО) у Сремској Каменици.

Гашић је истакао да је донирање крви прави чин племенитости и солидарности и добар пример за то како можемо учинити много за друге којима је помоћ потребна, напоменувши да је поносан на хуманост коју су будући припадници МУП-а показали учешћем у овој акцији.

Он је нагласио да припадници МУП-а свакодневно брину о безбедности наших грађана, а да је ова акција показала да су они спремни да и на овај начин пруже помоћ онима чији су животи угрожени.

Овом приликом, министар је разговарао са руководством Центра за основну полицијску обуку и са полазницама Тамаром Бањац и Александром Радосављевић, које су, како је оценио, показале истински пример хуманости и одговорности када су у марту у Новом Саду успешно реанимирале особу којој је позлило на улици.

Гашић је поручио полазницима ЦОПО да је хуманост саставни део полицијске професије и да је њихов данашњи пример био најбољи показатељ ове особине.