Стонотенисери беочинског Радничког 1972 у првом финалном мечу плеј офа победили Црвену звезду са 4:2

После првог од два финална меча плеј офа Супер лиге Србије стонотенисери беочинског клуба „Раднички 1972“ на домак су друге узастопне титуле екипног првака Србије. У мечу који је у беочинском Спортском центру трајао три и по сата и који ће се дуго памтити и препричавати, нарочито дуел између репрезентативаца Србије Жолт Петеа и Димитрија Левајца, Беочинци су забележили победу од 4:2 и тако стекли велику предност пред реванш који их очекује у четвртак, 11.маја, у Београду.

Почетак меча није најављивао овакав епилог јер су Београђани победама Левајца над Крастевом (3:0) и Јевтовића над Петковим (3:0) дошли у вођство од 0:2. Предност „звездаша“ смањио је изванредни Жолт Пете победом од 3:0 над Марком Делбосом. То као да је дало ветар у леђа екипи Бојана Црепуље па је Петјо Крастев у дуелу са репрезентативцем Марком Јевтовићем остварио победу од 3:1 и поравнао резултат на 2:2.

Прави „празник за очи“ је био већ споменути дуел двојице српских репрезентативаца, с беочинске стране Жолт Петеа и Звездиног појачања за ове финалне дуеле Димитрија Левајца.

Сјајна игра оба играча зачињена је петим сетом који је после вођства Левајца од 0:3 феноменалном игром добио Жолт Пете и тако својој екипи донео трећи поен.

У последњем мечу вечерашњег ретко виђеног дуела Марко Петков је у мечу са Николом Стругаревићем (3:0) донео Беочинцима значајну победу (4:2) и предност пред одлучујући реванш који је због густог календара већ у четвртак од 19 часова у сали СД Црвена звезда, ул. Љутице Богдана 1.

фото: Исмет Адемовски