СМ: Донација возила за Дневни боравак

Ученици и корисници Дневног боравка ШОСО “Радивој Поповић” из Сремске Митровице од сада не морају да брину како ће стићи до школе. Град Сремска Митровица обезбедио је новчана средства за куповину специјалног комби возила, које ће служити за превоз ученика, а кључеви су свечано уручени директору школе Неговану Николићу.

Према његовим речима, школа је до сада користила два комби возила за превоз ученика и корисника дневног боравка, а куповином још једног специјализованог возила ђацима ће бити много лакше, брже и једноставније да долазе од куће до школе и назад, као и самим личним пратиоцима, који иду са њима.

Вредност специјалног комби возила је више од милион и 800 хиљада динара.

Како је овом приликом истакао Дражен Риђошић, начелник ГУ за социјалну заштиту и заштиту животне средине Града Сремска Митровиц, локална самоуправа је у претходној години издвојила 52 милиона динара за услуге Дневног боравка, као и 800.000 динара за путни трошак ђака и личних пратилаца.

Из Градске управе истичу да ће и у наредном периоду ослушкивати потребе и излазити својим суграђанима, јер су бољи услови у образовању свакако један од циљева локалне самоуправе.