Ру: Претоварна станица пуштена у рад

У Руми је завршена изградња такозване претоварне станице која је данас и званично пуштена у рад. У питању је плато где ће се комунални отпад селектовати и претоварати у аброл контејнере и специјалним камионом са аутоподизачем  који је набављен за ове намене превозити на Регионалну депонију Срем-Мачва у Сремску Митровицу.

„Радови су завршени још прошле године, а опрема је сад добила свој коначан облик и ту је утоваривач који смо купили прошле године и аброл камион који ће носити аброл контејнере на регионалну депонију, све је спремно. Чим прође вашар организоваћемо се и кренућемо са довожењем смећа из контејнера из месних заједница и из града и овде истоварати, претоварати у аброл конејнере. 35 кубика је капацитет једног аброл контејнера тако да практично у једној тури можемо да превеземо седамдесетак кубика. Радићемо колико буде смећа. Ја се надам да ће бити што мање, али колико год да буде грађани ће имати прилику овде да доносе своје комунално смеће, истоварају, ми ћемо то превозити, чистићемо, тако да више не би требало да имамо оних проблема које смо имали до сада“, рекао је директор ЈП „Комуналац“ Рума Драган Панић.

Новоизграђени претоварни плато обишла је и председница Општине Рума Александра Ћирић са својим сарадницима, која је том приликом подсетила да је прошла година била година великих улагања у ЈП „Комуналац“, те да је купљен камион са аутоподизачем за аброл контејнере, као и четири апрол контејнера.

„Шта је циљ и сврсисходност овог камиона  управо јесте у томе да  тотално санирамо и рекултивишемо нашу градску депонију. Конкурс код Министарства за заштиту животне средине је тренутно у току, ми смо конкурисали и очекујемо помоћ ресорног министарства како бисмо кренули са процесом санације и рекултивације главне депоније и надамо се да ћемо наредне две до три године на том простору имати једну зелену и лепу површину која ће бити на понос свих нас Румљана али и свих људи који који пролазе поред Руме или долазе у Руму имаће леп призор а не као до сада“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Оно што је важно јесте и да ће грађани од сада моћи да довозе комунални отпад на претоварни плато који се налази  на ободу јужног дела града после пруге у непосредној близини азила.