Ру: Одржан Мали Сајам спорта

Мали Сајам спорта одржан је данас на Градском тргу у Руми. Сајам спорта организовао је Спортски савез Србије са Министарством омладине  и спорта уз помоћ Спортског савеза општине Рума у локалне самоуправе.

Румски клубови који су учествовали на Сајму приказали су на штандовима своја најсјанија одличја, а посебно је истакнут недавни успех румских рукометашица које су се пласирале у Супер Б лигу Србије Била је ово прилика и да се подсети да Општина Рума подржава и развија спорт, кроз подршку клубовима, спортистима, али и кроз стварање повољних услова за бављење спортом.

На сајму су се представили скоро сви спортски клубови – кошарке, фудбала, шаха, рукомета, стоног тениса, атлетике, гимнастике, борилачких спортова. Учешће у манифестацији узели су и најмлађи Румљани који су заједно са својим васпитачима из УПВО „Полетарац“ учествовали у активностима под називом „Спорт је важан да би био здрав и снажан“.

У оквиру сајма одржана су и два предавања  на тему организације и менаџмента спортских догађаја, као и борбе против допинга у спорту. Традиција одржавања Малог сајма спорта траје већ 12 година, а овогодишњи  Мали сајам спорта се по четврти пут организује у општини Рума.