Рума по први пут домаћин стреличарског турнира: Услови у реновираној хали одлични

Током протеклог викенда у румској спортској хали  је одржан Отворени турнир Срема  у стреличарству.

„Такмиче се стреличари из целе Србије, из више клубова у категоријама од пионира до ветерана“, каже Петар Боровић, директор Отвореног турнира Срема и председник Стреличарског удружења Рума.

Рума је по први пут била домаћин овквом турниру који је окупио око 130 такмичара из више стреличарских клубова у Србији.

Рума се и овог пута показала као веома добар домаћин, а захваљујући недавним улагањима у спортску халу, такмичари су имали и добре услове.

„Пре свега желим да се захвалим Петру Боровићу и Стреличарском удружењу Рума као и локалној заједници која је подржала одржавање оваквог турнира, који је веома заначајан у нашем календару такмичења. Оно што желим да истакнем јесте и да су услови веома добри, светло је сјано, што је за стреличаре јако важно, тако да очекујем и добре резултате“, навео је Драган Свилановић, такмичар и председник Стреличарског савеза Србије.

Отворени турнир Срема је био квалификациони турнир треће етапе Дворанског купа Србије у метном стреличарству, а према речима директора, ово такмичење је само увертира у оно што их очекује у марту месецу. Отворени турнир Срема је важан турнир јер је био квалификациони  у оквиру зимске сезоне, што значи да су на њему такмичари могли да прикупе бодове за учешће на државном првенству, као и за финале Купа Србије.

Када је у питању резултат, вредно је поменути  и да је у Руми постигнут нови екипни државни рекорд у женској сениорској конкуренцији који је остварио Стреличарски клуб ДИФ из Београда.