Рума: Нова аутобуска почела са радом

У Руми је са радом почела нова аутобуска станица у Индустријској улици. Из темеља нова саграђена, модерна, по свим савременим стандардима градње и пројектовања, данас нова аутобуска станица представља место за понос Румљана. Путници који користе аутобуски превоз већ долазе на ову станицу, задовољни како она изгледа.

Новоотворени објекат обишла је данас заједно са власником Мастер Буса и својим сарадницима  председница Општине Рума Александра Ћирић, која је том приликом истакла да је Рума после десет година добила аутобуску станицу која је међу најлепшим тренутно у Србији.

Председница је подсетила и да је председник Србије Александар Вучић приликом недавне посете Руми обећао реконструкцију Индустријске улице, што ће додатно допринети лепшем изгледу, функционалности али и безбедности саобраћаја. На ову станицу пристају аутобуси и других превозника, а важна вест за грађане јесте да је станица повезана са новим системом градског превоза.

Према речима инвеститора, радови су укупно трајали годину и по дана, а изградња овог велелпног објекта коштала је оквирно око милион и по евра. Он је такође истакао и добру сарадњу са локалном самоуправом која је препознала интерес да се ово питање реши и ивестиција приведе крају на корист свих Румљана.

На ову станицу пристају аутобуси и других превозника, а важна вест за грађане јесте да је станица повезана са новим системом градског превоза, као и да ће аутобуси међумесног саобраћаја за који дан престати да стају у центар града, већ ће сви саобраћати на новој аутобуској станици, чиме ће се међумесни аутобуски превоз изместити из центра града, смањити гужве у саобраћају  као и загађење ваздуха у централној зони Руме.