Рума добија Комуналну милицију: Циљ је увођење комуналног реда

Рума ће током наредне године добити комуналну милицију, одлучили су на последњој седници Скупштине Општине Рума румски одборници. Како је након седнице рекао председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић, донетим одлукама започета је формално правна процедура за увођење комуналне милиције, а са циљем да се уведе комунални ред у Руми.

Одлуке које су донете дефинишу делокруг рада комуналне милиције која ће имати начелника и десет милицајаца који ће претходно проћи обуку, рекао је Ковачевић.

„Увели смо и одређене новине које ће бити веома значајне у даљем раду,а то је руковођење зоне посебне заштите а то досадашњом одлуком нисмо имали, а то се односи на централно градско језгро у Руми где ће важити одређени посебни услови и када је у питању одржавање фасада и постављање привремених објеката и оглашавање, односно рекламирање“, рекао је Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума.

„Са повећаним бројем учесника у одржавању комуналног реда бити у могућности да правовремено реагујемо и приметимо где долази до нарушавања реда, да делујемо превентивно али и да делујемо санкционо да санкционишемо оне који не поштују комунални ред и они који на тај начин угрожавају права осталих грађана да живе у комунално уређеној заједници“, појаснио је Ковачевић.