Реконструкција фискултурне сале и свлачионица у ОШ „Душан Јерковић“ у Руми

Крајем августа месеца прошле године председница Општине Рума Александра Ћирић посетила је Основну школу „Душан Јерковић“ због поделе бесплатних уџбеника за све основце. Том приликом посетила је фискултурну салу ове школе и уверила се у лоше стање овг дела објекта, те тада обећала да ће сала бити санирана.

Пет месеци касније председница Општине је обишла радове на реконструкцији сале.

„Додатно ме је погодило и то што је ово једна од највећих школа  у Руми са преко 800 ђака, а школа која је реномирана и чији ђаци на бројним такмичењима освајају највиша одлишја, што значи да наставни и учитељски кадар је веома добар, да су ђаци ове школе веома добри и успешни. Нажалост, немају елементарне услове за наставу“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума. 

Средства за реконструкцију издвојена су већ на следећем ребаласу буџета, а у школи кажу да им подршка много значи, пре свега ђацима и наставном особљу које ће сада имати далеко боље услове за рад и учење.

 

„Ово је нешто што је дуги низ година био проблем у школи и ретко ко је имао слуха да уложи оволико труда и пара у све ово што је за сада уложено и не само ја него и цео колектив и деца смо веома срећни и захвални на овоме. Сала је наравно веома битна. Ми смо иначе, да вас подсетим друга школа у Срему по резултатима које постижу наши ученици у спорту, а прва смо школа у Руми што се тиче истих тих резултата, чак су нам деца и државни прваци у појединим спортовима. Тако да сам поносна и пресрећна што ће имати сада идеалне услове да наставе да наставе да нижу овакве успехе“, изјавила је Наташа Станић, директор ОШ „Душан Јерковић“ Рума.

Како се и сама председница Општине уверила на лицу места радови теку планираном динамиком, а како је рекла, полако ће се током наредних дана привести крају.

„Видимо да паркет је лепо ишмирглан и прелакиран, није замењен јер није било потребе, јер је у добром стању, само је требало доћи до здравог слоја. Зидови су такође прекречени и биће обложени специфичним материјалом, налик на заштитне струњаче, који испуњава све пре свега безбедносне стандарде. Такође су у склопу ових радова урађене и реновиране свлачионице тако да ће наши ђаци у овој школи заиста имати идеалне услове за наставу физичког васпитања, јер без здраве деце ми немамо ни здраву будућност“, рекла ке Ћирић. 

Директорка школе је напоменула и да су осим улагања у реновирање фискултурне сале и свлачионица, набављени и нови спортски реквизити, а председница је подсетила и да је у току замена расвете у школи и замена кровног покривача на местима где је то потребно.