Почетак наутичке сезоне у Сремској Митровици

Почетак наутичке сезоне у Сремској Митровици обележен је упловљавањем крузера „Виктор Иго” са око 100 путника из Швајцарске и Норвешке.

Туристима је уприличен свечани дочек у митровачкој марини, а присуствовали су представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Агенције за управљање лукама, Града и Првог паробродског друштва.

Добродошлицу путницима пожелела је градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић.

„Прошле године је у Сремској Митровици отворено пристаниште и већ се показало као одлична инвестиција. Синоћ нам је упловио, још једном, туристички крузер „Виктор Иго” са 55 пута који су своје путовање почели у Будимпешти, па су преко Београда и Новог Сада дошли у Сремску Митровицу, желимо им добродошлицу у наш град. Посебно бих се захвалила Министарству грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја, као и Агенцији за управљање лукама на великој помоћи у овом нашем раду. Уз њихову помоћ у наредном периоду ћемо радити на отварању туристичке линије Сремска Митровица – Шабац – Београд, од које ће имати бенефит, не само становници Сремске Митровице, него и Шапца тако да се надамо да ћемо у наредном периоду и то остварити. Овај долазак туриста у у наш град нам пуно значи за јачање наших туристичких потенцијала јер у Сремској Митровици сигурно имамо шта да покажемо. Путници су обишли неколико локалитета у Митровици, њихова тура је то и предвиђала, а други део групе је аутобусима посетио фрушкогорске манастире”, рекла је Миловановић.

 

Да је ово велики дан за Сремску Митровицу рекао је и помоћник министра за водни саобраћај Предраг Петровић.

“Ово је један велики дан за Сремску Митровицу и велики дан уопште за Србију, све више путника и робе плови рекама и то је велика шанса за нашу земљу, не само за туризам и наутику, већ и за привреду. Ово један веома добар пример сарадње државе, од најнижег до највишег нивоа власти, на једном пројекту, од локалне самоуправе до надлежних министарстава. Кроз пројекат „Заплови Србијом” смо прошле године отворили ово међународно путничко пристаниште, поред њега, ту су Земун и Шабац, а планирано је да се отвори и у Баноштору. Поред Баноштора, имамо идеју да направимо и међународно путничко пристаниште у Раму и у Сремским Карловцима, што ће највероватније у току ове године бити и започето, а у Раму и отворено. Циљ овог пројекта је да унапреди наутичку понуду земље и да привуче не само домаће, већ и стране туристе, инвеститоре и уопште људе који хоће да погледају нашу земљу са реке”, рекао је Петровић.

Овај пројекат је од великог значаја јер ће утицати на то да се великом броју људи представе како туристички потенцијали Сремске Митровице, тако и читаве Србије.