Потпредседник Ћурчић посетио штанд Агробизнис инкубатора Сремска Митровица на Међународном пољопривредном сајму

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић обишао је данас, на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, штанд Агробизнис инкубатора Сремска Митровица, на ком је 20 пољопривредних произвођача са територије Срема представило преко 100 производа.

„Покрајинска влада је, у сарадњи са струком, пре две године основала Агробизнис инкубатор Сремска Митровица, с циљем да се произвођачима воћа, поврћа, месних и млечних прерађевина из тог дела Срема помогне да унапреде пословање, да пласирају производе на тржиште и тиме остваре економску добит“, истакао је потпредседник Ћурчић након обиласка штанда.

Потпредседник је нагласио да учешће на овогодишњем Пољоприведном сајму и велико интересовање како произвођача, тако и купаца који желе да набаве производе из тог дела Војводине, говори да је идеја о оснивању првог агробизнис инкубатора у Војводини била добра.

„Успешно пословање Агробизнис инкубатора у Сремској Митровици, за само две године постојања, показује да смо на добром путу. Користећи искуства добре праксе из окружења, треба да радимо на томе да се овакви агробизнис инкубатори оснују и у другим деловима Војводине, али и целе Србије“, рекао је потпредседник Ћурчић.

Декан Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Недељко Тица казао је да је прво представаљање Агробизнис инкубатора Сремска Митровица на Пољопривредном сајму веома успешно, о чему говори и око 20 награда које су произвођачи из Срема добили за своје производе – сиреве, сухомеснате и млечне производе и вино.

„Број чланица Агробизнис инкубатора повећава се из дана у дан. Драго ми је што су пољопривредни произвођачи, пре свега са територије Сремске Митровице, следили нашу заједничку визују да обједињени могу да буду успешнији, да створе нове производе и да их промовишу“, рекао је декан Тица.

Он је додао да је пут који је трасиран покретањем Агробизнис инкубатора у Сремској Митровици показатељ како у будућности треба да уређујемо односе када је у питању развој пољопривреде и прехрамбене индустрије и промоција производа.

Агробизнис инкубатор у Сремској Митровици основали су Покрајинска влада, Пољопривредни факултет у Новом Саду, Агенција за рурални развој Града Сремске Митровице и тамошња Пољопривредна стручна служба.