Потпредседник Ћурчић отворио у Сремској Митровици ноћни базар „Стартап“

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић отворио је вечерас у Сремској Митровици, у градском парку,  ноћни базар „Стартап“, који је окупио преко стотину излагача – произвођачa хране и пића, представникa старих и уметничких заната и послова домаће радиности.

Манифестацију заједнички организују Агробизнис инкубатор Сремска Митровица, чији је већински оснивач Покрајинска влада, и тим Новосадског ноћног базара.

Потпредседник Ћурчић је указао да Агробизнис инкубатор, чији су оснивачи, заједно са  Покрајинском владом, Пољопривредни факултет у Новом Саду, Агенција за рурални развој Града Сремске Митровице и Пољопривредна стручна служба, треба да постане референтни центар за развој агробизниса у Срему и Војводини.

“Управо у циљу подстицања микро-предузетништва први агробизнис инкубатор основан је у мају прошле године у Сремској Митровици, а сада по први пут имамо овде и  „Стартап“ ноћни базар по угледу на новосадску манифестацију.На овај начин желимо да малим произвођачима омогућимо да своје производе изнесу пред потрошаче и да поспешимо њихов ефикаснији наступ на тржишту. Један од приоритета Покрајинске владе јесте да малим произвођачима помогне и да им шансу да свој породични бизнис прошире, те самим тим обезбеде самозапошљавање осталим члановима породице. На тај начин проширујемо економску основу, што доприноси развоју села и има значајан утицај на развој целокупне привреде у АП Војводини“, истакао је Ћурчић.

Потпредседник Покрајинске владе је указао да је концепт овог  пројекта замишљен тако да се у оквиру Базара представе, пре свега, предузетници који су тек покренули свој посао и нису до сада излагали, а да једну трећину излагача чине искусни произвођачи, како би дошло до размене искустава и подстицаја у покретању нових бизниса.

Отварању  ноћног базара „Стартап“ присуствовали су и заменик градоначелника Сремске Митровице Петар Самарџић и председник Агробизнис инкубаторa Радослав Панић.