Породица Петрус из Луга добила бесповратна средства за куповину куће на селу

Данас је у Палати Србија у Београду уприличено потписивање уговора са представницима локалних самоуправа и корисницима, којима је Министарство за бригу о селу доделило бесповратна средства путем јавних конкурса за куповину сеоских кућа са окућницом у свим крајевима Србије.

Захваљујући овом програму, наши суграђани, становници Луга Валентина и Самуел Петрус, добили су средства у износу од 1.114.000 динара за куповину сеоске куће у Лугу која ће у наредним годинама бити дом њиховој младој породици.

У име општине Беочин уговор је потписала председница општине Биљана Јанковић која је истакла да је ово четврта кућа на селу која је посредством Општине Беочин додељена грађанима наше општине, као и то да је све већи број младих људи који показују интересовање за овај вид подстицаја.

„Захваљујући овом програму Министарства за бригу о селу од 2020. године је нешто мање од 3 000 сеоских кућа добило нове власнике а кров над главом је обезбеђен за више од 10 000 људи. Међу корисницима средстава има породица, самохраних родитеља и генерално, људи који све више данас теже животу на селу.“, истакла је Јанковић.

Како је раније наведено у Министарству за бригу о селу, бесповратна средства се по објављеном конкурсу додељују по редоследу пристиглих пријава па све до утрошка средстава а најкасније до 30. новембра 2024. године.

Сви заинтересовани суграђани, овогодишњи конкурс за куповину сеоских кућа са окућницом могу погледати на следећем линку:

https://www.mbs.gov.rs/doc/konkursi/kuce2024/2-tekst-javnog-konkursa.pdf

Општина Беочин и овим путем породици Петрус упућује искрене честитке!

фото: Општина Беочин