Пола века ШОСО „Антон Скала“ у Пазови, обележавању јубилеја присуствовала Тамара Вучић

У јуну 1972. године, СО Стара Пазова и СО Инђија донели су одлуку о оснивању међуопштинске школе под првобитним називом Специјална основна школа „Антон Скала“.У овој образовној установи пола века васпитавају се и образују деца са сметњама у развоју укључујући и децу са аутистичним спектром. 

Школа Антон Скала данас је прославила свој 50-ти рођендан на свечан начин. Пре свечаности која је одржана у Позоришној сали, поменуту образовну установу посетили су прва дама Републике Србије Тамара Вучић и председник општине Стара Пазова. Деци је том приликом уручен и поклон, а то је интерактивна табла. У наставку свечаног обележавања јубилеја, присутни гости имали су прилику да погледају документарни филм о историјату ШОСО Антон Скала након чега се обратила и директорица Тања Тодоровић.

Током пет деценија рада и постојања Школа „Антон Скала“ израсла је у једну од најмодернијих образовних установа тог типа захваљујући помоћи Општине Стара Пазова и актуелном руководству.

Супруга председника Србије честитала је запосленима и деци која похађају наставу у школи Антон Скала велики јубилеј истичући да поменута образовна установа и њени запослени воде рачуна о једној осетљивој категорији деце коју је прва дама назвала „деца са посебним благословом“.

Представници школе „Антон Скала „ упутили су предлог да школа понесе назив „Љубав, вера, нада“ али су и најавили нове пројекте  који ће допринети да окружење деце са посебним потребама буде још лепше и функционалније.