ОПШТИНА ИНЂИЈА РЕШИЛА ПРОБЛЕМ ЕВАКУАЦИЈЕ ЖИВОТИЊА СА КРЧЕДИНСКЕ АДЕ

Водостај Дунава који је ових дана неуобичајено висок за ово доба године, проузроковао је невоље са изливањем воде на Крчединску аду и угрозио стоку која се налази на овом острву.
На апел сточара из Ковиља Миленка Плавшића, који је тражио помоћ да превезе своје коње и говеда са Крчединске аде на обалу, огласиле су се и надлежне службе.
Према речим председника општине Инђија, Владимира Гака, Општина Инђија није надлежна за превоз стоке са Крчединске аде, али је без обзира на све предузела неопходне мере у складу са својим надлежностима, како би се одазвала апелу сточара Плавшића.
„Након разговора са надлежним службама Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП „Војводина шуме“, договорено је да скела ЈП „Војводина шуме“, која има неопходне дозволе за пловидбу Дунавом, превезе у току сутрашњег дана сву стоку која се налази на Крчединској ади“.
Према нашим сазнањима велики број сточара је своју стоку са овог острва склонио на време. Како наша локална самоуправа води рачуна о добробити животиња и о заштити животне средине предузели смо све што је било у нашој надлежности.
Гак је навео да општина Инђија не одређује како ће сточари превозити стоку до Крчединске аде и како ће је враћати назад, као и да општина Инђија не располаже скелом која има неопходну дозволу за пловидбу Дунавом.
Истакли би да је Општина Инђија започела решавање проблема превоза животиња и пре дискусије која се појавила на друштвеним мрежама и неким кабловским телевизијама.
У овом тренутку најважнија информација је да ће животиње у току сутрашњег дана бити на сигурном у дворишту свог власника.
Извор/ фото/ Општина Инђија