Општина Беочин у сарадњи са ПИО фондом у пројекту „Пензионерска картица“

Председница општине Беочин Биљана Јанковић састала се данас са директором новосадске филијале ПИО фонда Борисом Јевтићем како би разговарала о могућностима учешћа Општине Беочин у програму Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање који ће од 1. октобра путем пензионерских картица понудити бројне повољности и попусте корисницима осигурања на територији Републике Србије.

„Жеља нам је да уз све погодности које пензионерске картице нуде укључимо и локалне предузетнике али и наша јавна предузећа и установе и да их позовемо да се прикључе програму као што су то већ учиниле и веће друштвено одговорне компаније. Верујем да ће овај вид повољности на локалу значити нашим пензионерима јер је сваки вид уштеде добро дошао.“, истакла је Јанковић.

Према речима директора новосадске филијале ПИО Фонда Бориса Јевтића, компаније које су се већ прикључиле програму су „Универекспорт ДОО“, Индустрија меса „Матијевић“, „Техноманија“ и многе друге које ће корисницима осигурања већ од јесени понудити своје производе и услуге по повољнијим условима и коришћење додатних бенефита у оквиру пројекта „Пензионерска картица“.

На сатанку је договорено да Општина Беочин у сарадњи са ПИО Фондом већ током лета организује промотивне акције овог програма где ће пензионери брзо и лако моћи да поднесу захтеве за израду пензионерских картица и да се више информишу о повољностима програма али и да се отвори позив малим, средњим и јавним предузећима да се прикључе овом програму.

У овом тренутку, захтев за израду пензионерских картица пензионери са територије општине Беочин могу поднети и на сајту ПИО фонда или се лично могу пријавити у испостави ПИО Фонда у Беочину где ће им запослени помоћи приликом пријаве и за њих попунити електронски захтев.

фото: Исмет Адемовски