Од данас предаја нерегистрованог оружја

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије позвало је  грађане који поседују нерегистровано оружје да га, од данас па до 8. јуна, предају најближој полицијској станици. 

Начелница Одељења за оружје из Управе за управне послове Јелена Лакићевић истакла је да током овог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, а не морају доказивати ни порекло оружја.

Позивамо грађане који поседују нелегално оружје да се одазову овом позиву, обрате најближој полицијској станици и предају оружје за које немају исправе о оружју, нагласила је она.

Према њеним речима, позив се односи на све врсте оружја, аутоматско, као и свако друго оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су противправно држали.

Уједно, Министарство унутрашњих послова позива и оне грађане који нису предали полицијским станицама на чување оружје након смрти власника да то сада и ураде, подвукла је Лакићевић.

Оружје у нелегалном поседу грађани у наведеном периоду, без икаквих последица, могу предати сваког дана, од 7 до 19 часовa.