Одржана „Награда Срема 2023“ у Шашинцима

Ауто крос такмичење под називом „Награда Срема 2023“ одржано је у током викенда на аутокрос стази у Шашинцима. У питању је национално и отворено првенство Спортске ауто крос асоцијације Србије које се састојало од квалификационих трка и финалне трке, након чега су и проглашени победници по класама.

За љубитеље адреналина, овај спорт и ово такмичење било је права посластица.

Такмичар Александар Ловчевић из Руме

„По веома тешком времену и доста блатњавој стази и кишовитој се јуче и данас се боримо за прво, друго и остала места. Данас ми је прво учешће званично на тркама. Очекујем да ћу одвозати све кругове до краја, да ће ме послужити ауто и време. Не очекујем неке екстра резултате за први пут али и ово што сам остварио то је велики резултат за мене исто тако и за мој клуб који је бројан у овом такмичењу“, рекао је Александар Ловчевић, члан „Сирмиум рејсинг тим“ из Руме.

Трком у Шашинцима почела је и сезона и ово је уједно и прво такмичење у овој години, а главни покровитељи овогодишње трке су Град Сремска Митровица и Спортски савез Града Сремска Митровица, а подршку организацији дао је Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

„Тренутно имамо пријављено 46 такмичара у шест класа и супербаги. Дошли су нам пријатељи из Словеније да нам употпуне ово наше такмичење. Дошла су два супербагија из Словеније и дошао нам је један другар који вози шесту класу и ове године су по први пут код нас, у Србији уопште супербагији, а ове године по први пут представник нашег клуба вози супер баги“, навела је Горана Драганић Малетић, „Асу Сирмиум рејсинг тим“ из Руме.

Међу учесницима овог такмичења су биле и три жене које су се такмичиле у оквиру посебне трке под називом „Куп дама“, а овогодишње такмичење још једном је потврдило да Ауто крос Арена у шашинцима представља место где се окупљају најбољи возачи из целог региона.